Vil du ha en rolle her?

Velkommen til vår blogg!

Vi som står bak denne bloggen er grunnleggende opptatt av egen og ikke minst andres arbeidstid og fritid. Vi mener at riktig innstilling og gode verktøy må til for å oppnå effektiv tidsbruk i arbeidsdagen.

Riktig innstilling handler i like stor grad om deg selv som om sjefen din. Å skaffe til veie gode verktøy mener vi er en sak for bedriften (og vi setter naturligvis stor pris på at så mange kommer til oss når de skal gå til anskaffelse av disse verktøyene).

Videre er vi opptatt av at ansatte skal ha en meningsfull fritid. At ingen skal jobbe mer overtid enn de har godt av, og at de som blir syke skal følges opp på en skikkelig måte. Vi vet at mange har det travelt og at det ikke alltid er like lett å huke tak i de små signalene. Vi jobber derfor spesielt med å fange opp og varsle alt fra den ansatte selv til mellomledere og ledelse om avvik.

Dette er på mange måter essensen i programvaren vi utvikler. tidBANK startet som et gammeldags stemplingsur innpakket i en moderne webapplikasjon allerede for rundt 15 år siden. I tiden som har gått, har vi utviklet og utvidet med utallige moduler for å ivareta den enkelte ansattes behov for å ha bedre kontroll på tiden og bedriftens behov for å ta bedre vare på de ansatte.

Vil du bidra med innspill eller være gjesteblogger?

Velkommen til vår blogg! Vil du være gjesteblogger?

Foruten den innbygde ideen om at et godt system er det mest fornuftige utgangspunktet, har vi mange tanker om hvordan man kan oppnå en bedre og mer harmonisk hverdag og større grad av effektivitet. Vi har i tillegg mange venner og kontakter som er opptatt av tilgrensende temaer og som skal få slippe til her.

Dette skal imidlertid ikke stoppe bloggen fra å bli en arena hvor alle som har lyst kan bidra eller delta!


Temaer

Har du tanker om det relativt brede begrepet tidsbruk eller mer spesifikt temaer som arbeidsrett, arbeidstid, arbeidsgledeeffektivitet og ledelse. Eller annet som DU mener kan passe inn, så er du velkommen til å kontakte oss.
Er du kunde og/eller bruker av tidBANK og har en opplevelse du ønsker å dele så takker vi ikke nei til det heller.


La oss høre fra deg

  • Synes du at dette virker spennende og får lyst til å skrive noen linjer? Gi oss et hint!
  • Kjenner du noen som har interessante meninger? Tips vedkommende eller oss!
  • Har du lest noe, eller selv har en god ide til noe du mener vi bør ta med, men ikke ønsker å skrive selv? Gi oss beskjed!
  • Sitter du allerede på en publisert bloggartikkel som du mener vil passe inn, og har lyst til å "gjesteblogge" hos oss? Ring i dag!
  • Har du lyst til å diskutere en ide nærmere over en kaffe eller lunsj? Gi lyd fra deg!

Ønsker du å være anonym så er det i orden. Er du opptatt av å få eksponert egen blogg eller lignende og vil bruke oss i dette arbeidet så er du hjertelig velkommen! Da får du fullt navn, lenke til egen nettside, samt lenke til din blogg og/eller originalpost! Vi støtter forresten i tillegg også Googles author-tag.


Hva venter du på?!

Siste bloggartikler:

Du finner regler for gjenbruk her. Henvis til oss og/eller gjesteblogger så blir vi glade. Ta gjerne kontakt hvis du er usikker eller har spørsmål.

Blogg


Dette er en blogg av tidBANK. Her samler vi relevante artikler om tid og tidsbruk generelt. Og om ansatte, ledere, HR og arbeidsliv spesielt. Har du en artikkel du synes passer inn, setter vi stor pris på om du kontakter oss.
Du er naturligvis hjertelig velkommen til å dele alt du finner på disse sidene med hvem du vil!

Følg oss

Her får du info om nye innlegg:

Emner

Tipsprovisjon! Vet du om noen som burde vært tidBANK-kunde?
Gi oss beskjed her