Nyheter

Skip Navigation Links

Aprilsnarr for noen er forlengst realitet for andre

Sist fredag hadde På Høyden, nettavisen til universitetet i Bergen, følgende tekst som hovedoppslag; “UiB lanserer app med timeregistrering”. For dem som har fulgt i saken om registrering av arbeidstid i høyskoler og universitetsmiljøer kom dette som et kreativt og positivt innspill.

Motstanden mot tidsregistrering har blant forskere og i universitetsmiljøene generelt vært relativt voldsom, derfor virket det ekstra spesielt at UiB nå skulle ha lansert en mobil-app som på toppen av det hele skulle være integrert med Gowalla. Gowalla gjør det mulig å “sjekke inn” på det stedet man til enhver tid befinner seg og samtidig dele dette med venner via ulike sosiale nettverk (tilsvarende den nye Facebook-funksjonen “Places”). På den måten ville både arbeidstid og arbeidssted bli registrert, hvilket må sies å være i overkant offensivt av noen som i utgangspunktet ser på registrering av arbeidstid som overvåkning i stedet for et godt og i mange andres øyne nødvendig hjelpemiddel i hverdagen.

Universitetsavisen hadde også publisert en lenke til stedet der applikasjonen kunne lastes ned. Videre ble det beskrevet en fremtidig integrasjon med lønnskontoret slik at arbeidstid og overtid kunne bli registrert og overført automatisk.

– Vitenskapelig ansatte arbeider på rare tider og steder. Hvis jeg er våken om natten og skifter bleier på barnet mitt, og samtidig får en genial idé som jeg også vil bruke i forskningen min, kan jeg logge meg inn og registrere arbeidstid, sier Jill Walker Rettberg i en kommentar til avisen.

Aprilsnarr

De som forsøkte å klikke på lenken for nedlasting av applikasjonen fikk seg imidlertid en overraskelse. Teksten på siden som dukket opp lød:

Så du ville laste ned stemplingsur-appen til UiB?
Har du sjekket kalenderen?
Du har nok gått på På Høydens aprilspøk.


Vi synes naturligvis spøken var morsom ettersom vi helst ser at vår egenutviklede applikasjon tidBANK benyttes til dette formålet.
Ellers er det en liten genistrek at universitetsavisen klarte å lage en aprilspøk basert på samme konsept som vi for 11 år siden lanserte i WAP-utgave (for dem som husker forkortelsen) og som senere er videreført i nyere løsninger for dagens mobil- og smarttelefoner.


tidBANK mobil tidsregistrering timerapportering

Med dagens tidBANK-løsning kan brukerne registrere så vel arbeidstid som timer på prosjekter og oppgaver enten de er på jobb, hjemme, på toget eller på kafé. Via PC, iPad eller mobiltelefonen for å nevne noen av alternativene. Og det er en selvfølge at arbeidstid, så vel som prosjekttimer, automatisk blir overført til lønns- og økonomisystemer.

Ikke minst kan brukerne av tidBANK registrere arbeidstiden sin når som helst, enten de får en god idé og våkner om natten eller er på skitur i marka. Noe vi tidligere har skrevet om i artiklene Kunnskapsmedarbeidere bryter loven ubevisst og Fleksibilitet er den nye realiteten.


Dersom UiB eller andre universiteter og høyskoler vil se nærmere på en ekte løsning er de naturligvis hjertelig velkomne til å kontakte oss!